Amalia Van Dosselaer
Amalia Van Dosselaer

Zaakvoerster en Vastgoedmakelaar-bemiddelaar

De belangrijke rol van de makelaar bij het aankopen van nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning kan behoorlijk overweldigend zijn, vooral als het je eerste keer is. Gelukkig kan een nieuwbouwmakelaar je helpen bij elke stap van het proces. Van advies over welke nieuwbouwprojecten passen bij jouw behoeften en budget, tot het regelen van bezichtigingen en onderhandelingen met de ontwikkelaar. Ik zal water dieper ingaan op wat een nieuwbouwmakelaar precies doet, hoe je de juiste makelaar kiest, en wie uiteindelijk de commissie betaalt.

nieuwbouwmakelaar

Kennis van de markt en nieuwbouwadvies

Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt. We kunnen je adviseren over de beste locaties en wijzen op eventuele ontwikkelingen in de omgeving. Al deze kennis kan jou helpen om een weloverwogen beslissing te maken. Daarnaast zal een nieuwbouwmakelaar je ook het beste advies geven.

Bij immo charlie beginnen ik met jouw persoonlijke situatie te leren kennen, je prioriteiten en wensen. Op basis hiervan kan ik je adviseren over welke nieuwbouwprojecten passen bij jouw behoeften en budget.

In tegenstelling tot bestaande woningen is er namelijk nog weinig tot niks te zien. Hier moet voort gegaan worden op een verkoopplan en een lastenboek. Ik als nieuwbouwmakelaar heb de kennis en ervaring om de voor- en nadelen van verschillende projecten in kaart te brengen en je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Nieuwbouw begeleiding

Een nieuwbouwmakelaar kan je volledige begeleiding bieden bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Dit betekent onder andere het regelen van bezichtigingen, het voeren van onderhandelingen met de ontwikkelaar, en het controleren van de verkoopovereenkomst. Daarnaast kan een nieuwbouwmakelaar je ook adviseren over zaken als de afwerking van de woning en de financiering van de aankoop. Met een nieuwbouwmakelaar aan je zijde kun je er zeker van zijn dat je alle stappen zorgvuldig doorloopt en dat je uiteindelijk de woning krijgt waar je van droomt.

Onderhandelingen:
Onderhandelen is cruciaal bij het aankopen van een huis, en een makelaar met ervaring kan je bijstaan om de beste prijs te verkrijgen. Bij immo charlie wijzen we je op mogelijke kosten die je wellicht over het hoofd zou zien, en andere financiële zaken waardoor je zeker kan zijn dat je niet te veel betaalt voor je nieuwbouwwoning.

Juridische kennis:
Een makelaar is goed thuis in alle juridische aspecten rondom het aankopen van een huis. Ze kunnen advies geven over de compromis en alle bijhorende documenten. We kunnen er zeker van maken dat alle afspraken correct zijn vastgelegd, waardoor je cruciale details onder controle kan hebben.

Nazorg:
Ook na de aankoop blijft de makelaar van waarde. We bieden assistentie bij de oplevering van de woning en controleren of alles naar behoren is afgerond. Bij eventuele complicaties na de aankoop kunnen we ook advies bieden, waardoor je ook na de transactie goed ondersteund wordt

Aankoop nieuwbouw en immokantoor kiezen

Het kiezen van een immokantoor dat gespecialiseerd is in nieuwbouw kan een cruciale factor zijn voor het succesvol kopen van je droomhuis. Maar hoe kies je het beste immokantoor? Begin met het stellen van vragen over hun ervaring, kennis en expertise met betrekking tot nieuwbouw. Vraag om referenties en lees online recensies van klanten. Met deze informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen over welk immokantoor het beste bij jouw behoeften past.

immo charlie kan je assisteren bij de aankoop van een nieuwbouw in en rondom Oostende. We vinden het belangrijk om je zo goed mogelijk te helpen bij je aankoop, dus maak een lijst met de vragen die je hebt, en stel ze gerust aan mij. Je wilt geen aspecten missen zoals de bouwwijze, ontwerp afwijkingen, isolatiewaarde en energieprestatie. Het is ook belangrijk om te informeren naar de opleverdatum, opleveringsprocedure en eventuele garanties.

Wie betaalt commissie makelaar?

Een veelvoorkomende vraag bij het inschakelen van een makelaar is wie uiteindelijk de commissie betaalt. Bij nieuwbouwwoningen is dit de ontwikkelaar of bouwonderneming. Als koper hoef je dus geen extra kosten te betalen voor de inzet van een nieuwbouwmakelaar.

Conclusie
Een nieuwbouwmakelaar kan je volledige begeleiding en ondersteuning bieden bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Of je nu advies nodig hebt over welk nieuwbouwproject het beste bij jouw situatie past, of hulp nodig hebt bij het regelen van bezichtigingen en onderhandelingen, een nieuwbouwmakelaar zal je bij elke stap begeleiden en de communicatie met de ontwikkelaar voor je doen. Door de juiste vragen te stellen, een betrouwbaar immokantoor te kiezen, heb je met een nieuwbouwmakelaar aan je zijde de grootste kans op een succesvolle en stressvrije aankoop van jouw droomhuis.