hypotheek
Amalia Van Dosselaer
Amalia Van Dosselaer

Zaakvoerster en Vastgoedmakelaar-bemiddelaar

Financieel Slim: Alles wat je moet weten bij het Kopen van een Huis in België

Een huis kopen is altijd een belangrijke beslissing. Het is een keuze waarbij vaak veel geld komt kijken en dus wil je graag goed geïnformeerd zijn. Ik wil jou zo goed mogelijk helpen bij alle financiële aspecten die komen kijken bij het kopen van een huis in België. Van hypotheken tot de kosten van andere zaken, in onze blogs behandelen we alles wat je moet weten om een goede keuze te maken. Verdiep je in mijn informatie om zeker te zijn dat je zorgeloos en goed geïnformeerd een huis kan kopen in België.

Hypotheek

Een eerste en belangrijke stap bij het kopen van een huis is het afsluiten van een hypothecaire lening bij een financiële instelling. Dit is vaak een grote som geld, waardoor de aflossingstermijn over het algemeen lang kan duren. Informeer jezelf daarom goed over de verschillende hypotheekvormen en rentetarieven die worden aangeboden door verschillende banken.

Bijkomende kosten

immo charlie kan je ook helemaal begeleiden bij de bijkomende kosten. Want naast de hypotheek moet je ook rekening houden met de andere kosten die komen kijken bij het aankopen van een huis in België. Denk maar aan notariskosten, registratierechten en aktekosten, die al snel 10% van de aankoopwaarde van het huis kunnen bedragen. Ook moet je rekening houden met de eventuele kosten van verbouwingen, verzekeringen en belastingen. Dit kan overweldigend zijn als je dit voor de eerste keer uitvoert, ik vind het belangrijk om je te helpen een nauwkeurige inschatting te maken van het totale kostenplaatje van het huis dat je op het oog hebt.

Aangezien de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid tegenwoordig belangrijker worden, kun je vandaag de dag ook beter goed op de hoogte zijn van de energieprestatie van een huis. Zo zullen we zeker zijn dat we onvoorziene kosten vermijden wanneer je verhuist.

Bij immo charlie hebben we een goed overzicht van alle woningen die te koop staan. Ik help je bij het zoeken naar een geschikte woning binnen je budget en weet goed welke woningen er goed in de markt liggen. Ik ben er steeds om stress te verminderen en tijd te besparen.

Vind hieronder meer informatie over de financiële aspecten om een huis aan te kopen.