Te koop oostende
Amalia Van Dosselaer
Amalia Van Dosselaer

Zaakvoerster en Vastgoedmakelaar-bemiddelaar

Investeren in Oostendse Vastgoed Parels en Wonen aan de Kust

Oostende, de koningin der badsteden, heeft zoveel te bieden: van het strand tot de culturele activiteiten en de gezellige restaurants. Geen wonder dat het een populaire bestemming is bij toeristen én Belgen die op zoek zijn naar een tweede thuis aan de kust. In deze blog biedt ik praktische tips aan voor het investeren in Oostendse vastgoed parels en om comfortabel en duurzaam te wonen in deze betoverende stad.

Investeren in Oostende

Oostende is één van de beste plaatsen in Vlaanderen om te investeren in vastgoed. Er is een stijgende interesse in vakantiehuizen aan de kust en er zijn tal van koopjes te vinden.

Het is een zeer veilige locatie om in te investeren aangezien het risico minimaal is. De Oostendse vastgoedmarkt heeft een zeer stabiele ontwikkeling gehad over de jaren heen. Dit impliceert dat het kopen van een huis of appartement in Oostende een goede investering is die je gegarandeerd profijt zal geven op lang termijn.

Nu zijn er meer nieuwbouwprojecten dan tevoren, wat weer een grote opportuniteit geeft aan investeerders om naar Oostende te beginnen kijken. Met een beetje geduld in je zoektocht kan je zeker iets vinden binnenin je prijsbereik en op een toplocatie.

Populaire zones aan de kust in Oostende

Als je denkt aan investeren in Oostende, dan is het belangrijk om te weten wat de stad te bieden heeft. Er zijn tal van leuke omgevingen die je kunt ontdekken tijdens je volgende bezoek. Als ik op zoek ga naar jouw ideale woning dan is het interessant voor mij om te weten of je dichtbij het strand wil zijn of op wandelafstand van winkels en horecagelegenheden. Om een goed overzicht te krijgen van de leukste locaties, delen we hier de leukste plaatsjes.

1. Zeedijk en Strand

De iconische Zeedijk langs het strand is de trekpleister bij uitstek. Met adembenemende uitzichten op de Noordzee en directe toegang tot het zandstrand is dit de perfecte plek voor een ontspannende wandeling of een dagje zonnebaden.

2. Visserskaai

De levendige Visserskaai is een bruisend deel van de stad, met talloze visrestaurants, cafés en winkeltjes. Hier voel je de maritieme sfeer en geniet je van heerlijke gerechten met uitzicht op de haven.

3. Stadscentrum

Het hart van Oostende biedt een mix van winkelstraten, culturele bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Het stadscentrum van Oostende ligt ook heel dicht aan de zee. Ideaal dus voor wie houdt van zowel het stadsleven als het strand.

4. Mariakerke

De rustigere wijk Mariakerke, iets ten westen van het centrum, biedt een aangename omgeving voor gezinnen. Met brede lanen en groene zones is dit een geliefde residentiële buurt.

5. Vuurtorenwijk

De Vuurtorenwijk, nabij de gelijknamige vuurtoren, is een populaire buurt met diverse voorzieningen en een ontspannen sfeer. Ideaal voor wie op zoek is naar een woonomgeving met karakter.

6. Koninklijke Gaanderijen

Langs de Koninklijke Gaanderijen vind je prachtige promenades en elegante architectuur. Deze historische zone aan de zeedijk straalt een zekere grandeur uit en is een geliefde plek voor wandelaars.

Duurzaam leven in Oostende

Een duurzaam leven leiden in Oostende is niet zo moeilijk. De stad moedigt hybride fietsen en elektrische auto’s aan en heeft zichzelf als doel gesteld om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. Wist je trouwens dat Oostende sinds kort een fietsbibliotheek heeft? Zo kan je fietsen huren wanneer je bezoek krijgt of zelf geen fiets hebt. Dit is een heel leuk extra voor investeerders met een tweede verblijf dat eventueel hun appartement of huis wil verhuren aan toeristen. De zee is namelijk binnen fietsafstand vanuit eender welke buurt.

Comfortabel wonen in Oostende

Oostende is ook een stad waar het heel comfortabel wonen is. Er zijn talloze mogelijkheden, voor elk budget en type levensstijl kan je iets leuks vinden. Veel appartementen kijken uit op open en groene ruimtes. Overwinteren in Oostende is ook een goede optie, want doordat de zee dichtbij is zijn de temperaturen vaak milder dan in het binnenland. Je kan er genieten van frisse lucht en spectaculaire zonsondergangen. En er is altijd wel iets te doen: van exposities tot theater- en muziekvoorstellingen.

Leer hier nog meer over het investeren in vastgoed rondom Oostende.