Amalia Van Dosselaer
Amalia Van Dosselaer

Zaakvoerster en Vastgoedmakelaar-bemiddelaar

Beleef Oostende, Van Cultuur tot Avontuur

We nemen je mee op een ontdekkingsreis door enkele van de meest opmerkelijke facetten van Oostende. Van rustige wandelroutes, ontspannende wellnessfaciliteiten tot praktische overwegingen zoals gratis parkeermogelijkheden en de nabijheid van de luchthaven. Lees verder om te ontdekken wat Oostende te bieden heeft.

Wonen in Oostende: Wat Te Doen?

De stad trekt investeerders van alle gebieden aan dankzij de combinatie van kust, charme en stedelijke voorzieningen. Nieuwe ontwikkelingen suggereren dat investeren in Oostende niet alleen een genot biedt, maar ook een slimme financiële zet kan zijn. Eenmaal gevestigd in Oostende, vind je een overvloed aan activiteiten die bijdragen aan een rijk sociaal en cultureel leven.

Lokale kunstscène

Mu.ZEE, opgericht in 2008, is een prominente speler in de kunstscene van Oostende. De galerij, slim vernoemd naar de nabijheid van de zee, belicht zowel lokale als Belgische kunstenaars. Exposure Value onderscheidt zich met late uren en een gezellige sfeer voor fotografen, waar vier kunstenaars per jaar hun werk tonen in een moderne galerij. Permanent tentoongesteld zijn ook de "schatten" van de galerij - oude, nog werkende camera's, gekozen door de bezoekende fotograaf bij elke tentoonstelling.

Watersportmogelijkheden

Surfclub Inside Outside is uniek in België met zowel een locatie aan een binnenmeer als aan de zee. De club is gericht op wind- en watersporten. “Binnen”, gevestigd aan de Spuikom, is een perfecte omgeving voor het leren van windsurfen of zeilen. “Buiten” draait alles om het strandleven, waar je de Belgische surfcultuur kunt ervaren.

Oostende Bibliotheek

Dicht bij de surfclub aan de zee vind je een architecturaal meesterwerk. De bib van Oostende kreeg de eer om erkend te worden als één van de 100 mooiste bibliotheken wereldwijd. Deze bibliotheek heeft een uitnodigende en levendige sfeer, met overvloedig daglicht en gezellige ruimtes die een perfecte omgeving bieden om te lezen of te werken. Met een eigen café waar je van een heerlijk kopje koffie kunt genieten, hier kun je gerust de hele dag doorbrengen.

Oostende Wandelroutes en Wellness

Verken Oostende met een maritieme wandeling langs de haven en boten, en geniet vervolgens van een heerlijke lunch aan de zeedijk. Nog een leuke route en creatief aspect van de stad is "The Crystal Ship", een boeiende wandelroute met indrukwekkende wall art die je van gebouw tot gebouw leidt om unieke kunstwerken te bewonderen. Voor natuurliefhebbers zijn de Oostendse kreken, de uitgestrekte kustlijn en de betoverende "Koninklijk Groen" perfecte bestemmingen om te verkennen en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Voor wie zijn dag nog meer ontspanning wil geven, biedt Oostende tal van wellness-opties, waaronder spa's en yogastudio's.

Praktische Tips: Gratis Parkeren

Éénmaal je verhuist naar Oostende is het gemakkelijk om de gratis parkeermogelijkheden te benutten. De Parking Maria Hendrikapark, gelegen aan de Graaf de Smet de Naeyerlaan, biedt ongeveer 300 gratis parkeerplaatsen zonder tijdsbeperking. Hier kun je elke 30 minuten de bus nemen voor slechts €0,50, of gratis een fiets huren tussen 7u00 en 19u00. Te voet is het een korte wandeling van 5 minuten naar de Kapellestraat (Winkelstraat Oostende) of 10 minuten naar het Kursaal.

Een andere optie is Parking Oostoever, gelegen aan de Ankerstraat, ook volledig gratis. Vanaf hier kun je in ongeveer een half uur te voet naar het centrum wandelen. Tram- en bushaltes zijn op 5 minuten loopafstand bereikbaar.

Voor wie liever in woonwijken parkeert, bieden de Hazegras- en Westerkwartier Wijken gratis parkeergelegenheid zonder tijdsbeperking. In Hazegras ben je slechts 6 minuten verwijderd van de winkelstraat en 10 minuten van het Marie-Joséplein. In Westerkwartier ligt de afstand tot het centrum iets verder, maar je kunt gemakkelijk de bus nemen vanuit één van de straten, die ongeveer 5 tot 10 minuten nodig heeft om je naar het centrum te brengen.

Luchthaven Oostende

Het leuke aan Oostende is dat je dicht bij een vlieghaven zit en vliegtickets kan vinden naar zonnige bestemmingen zoals Spanje, Griekenland, Turkije, Egypte, Tunesië of Bulgarije. Een zorgeloze start en ontspannende reizen naar de zon met vertrek vanaf Luchthaven Oostende. Laat Luchthaven Oostende je toegangspoort zijn tot een reis vol ontspanning en nieuwe ervaringen onder de stralende zon.

Conclusie
Oostende is een stad die even gevarieerd als charmant is. Met de tips en inzichten uit dit artikel ben je klaar om je verhuizing naar Oostende te plannen en een nieuw hoofdstuk in de Belgische kust leven te beginnen. Welkom thuis!