nieuwbouw appartementen
Amalia Van Dosselaer
Amalia Van Dosselaer

Zaakvoerster en Vastgoedmakelaar-bemiddelaar

Nieuwbouw in België, de voordelen zijn het waard!

Bij immo charlie kiezen we vooral voor nieuwbouwprojecten. Dit doen we uiteraard met een reden. Hoewel je bij een nieuwbouwproject rekening moet houden met verschillende factoren zoals vergunningen en bouwvoorschriften hoeft de klant zich hier meestal geen zorgen over te maken. Laten we de voordelen van nieuwbouw bespreken als een eerste stap in de richting van je droomhuis te vinden.

Voordelen van nieuwbouw in België

Het grootste voordeel van in een nieuwbouw te stappen is dat je alles zelf kan ontwerpen. Je hebt de mogelijkheid om je eigen wensen en behoeften in het bouwplan te brengen en je droomwoning te verwezenlijken. Daarnaast zijn ze veel efficiënter wanneer het komt op je energieverbruik. Ze zijn beter geïsoleerd, en de nieuwe elektrische installaties zijn ook efficiënter dan de oudere. Zo kun je op lang termijn een mooi centje sparen en doe je mee aan ecologie. Een leuk extra met nieuwbouw is dat ze vaak voorzien zijn van toffe domotica, hedendaags kan je de verwarming aanzetten via je GSM of zelf de temperatuur van je frigo bepalen. Dit zijn allemaal leuke extraatjes als het komt op comfort. Met de juiste begeleiding tijdens het koopproces en bouwproces kan het kopen van je woning een zeer leuke en voldane ervaring zijn.

Belangrijke overwegingen bij nieuwbouw

Als je een bestaand nieuwbouwproject koopt wordt alles voor jou gedaan en is er bitter weinig je mee in moet zitten. Je kan natuurlijk ook je eigen project opstarten na het kopen van een stuk grond, daarbij geven we graag enige overwegingen mee. Allereerst dien je op de hoogte te zijn van de vergunningen en regelgevingen die van toepassing zijn. Het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning is essentieel voor de start van de bouwwerkzaamheden, en naleving van lokale bouwvoorschriften, zoals de afmetingen en afstand tot buren, is van groot belang.

Een ander cruciaal aspect is de budgettering en financiering. Het bouwen van een nieuwbouw houdt vaak in dat je een grotere spaarrekening moet hebben dan het aanschaffen van een bestaande woning. Het is daarom van essentieel belang om het budget zorgvuldig te plannen. Hier komt ook een voordeel bij te kijken, namelijk de controle over kosten waarbij je alle materialen kan kiezen, maar ook met wie je te werk gaat en hoeveel je gaat spenderen. Nieuwbouw hoeft zeker niet duurder te zijn. Bij immo charlie help ik je om de beste opties te vinden voor jou.

Ik geef hieronder nog meer informatie mee over nieuwbouw in de onderstaande blogs. Daar zal ik verschillende aspecten bespreken zoals bijvoorbeeld de keuze van een aannemer, de wet van Breyne en meer.